Prima Pagina Jucarii si Jocuri Jocuri Video Filme Promotii

Calitatea si Siguranta produselor in compania LEGO®

LEGO impune standarde inalte de siguranta a jucariilor. "Intotdeauna tinem cont de cele mai stricte cerinte. Am adunat la un loc reglementari de siguranta din intreaga lume sub forma unei carti care a devenit mai mult sau mai putin biblia LEGO", spune Michael Larsen.

Caramizile, figurinele si animalele LEGO DUPLO® trebuie sa indeplineasca cerinte foarte stricte pentru a fi aprobate. Jucariile sunt vandute in intreaga lume, prin urmare ele sunt supuse la cele mai dure teste in laboratorul LEGO. In cazul in care jucaria nu trece testul, modelul respectiv este modificat sau anulat.

Cum sunt testate produsele LEGO DUPLO?

In laborator, caramizile LEGO sunt testate de catre diverse masini in conditii controlate. De exemplu, o jucarie trebuie sa reziste la caderea de la mare inaltime fara sa se rupa sau sa formeze margini ascutite care ar putea sa taie copilul. De asemenea, capul figurinei LEGO DUPLO trebuie sa nu poata fi indepartat chiar daca este tras cu mare forta.

Teste LEGO DUPLO

Test de muscare: toate caramizile si elementele LEGO DUPLO trebuie sa treaca un test de muscatura, echivalent cu o presiune de 22,5 kg. Fluierele si alte jucarii care sunt folosite cu gura trebuie sa reziste la o presiune de cel putin 50 kg fara sa se rupa.

Test de tragere: toate caramizile si elementele LEGO DUPLO ce includ o zona de care copilul poate apuca cel putin cu degetul mare si aratatorul trebuie sa fie testate prin tragere. Piesa trebuie sa reziste la o forta de tragere de 10 kg.

Test de presiune: caramizile si elementele LEGO DUPLO sunt supuse unei presiuni de 15 kg. Ele nu trebuie sa se rupa sau sa formeze bucati mici si colturi ascutite.

Test de calcare: elementele pe care copilul poate calca sau sta, sunt testate sa reziste unei presiuni de 50 kg fara sa se rupa sau sa se sparga.

Felul in care copiii se joaca poate influenta cerintele de siguranta

Copiii pot fi extrem de creativi din momentul in care deschid cutia si incep sa se joace. "Nu este dificil sa raspunzi cerintelor de siguranta impuse ci sa prezici ce va face un copil cu o jucarie", explica Michael Larsen.

"In urma cu aproape 20 de ani, am primit reclamatii de la parinti care ne spuneau ca laditele de depozitare LEGO DUPLO aveau tendinta sa se desfaca. Am realizat ca atunci cand copiii nu reuseau sa ajunga la ceva, ei foloseau cutia pe post de inaltator. La vremea aceea, cutia LEGO DUPLO nu era proiectata sa faca fata la asa ceva. Nu ne-am gandit niciodata ca ar putea fi folosita in acest mod" explica Michael Larsen.

Prin urmare, LEGO a decis sa proiecteze o noua cutie de depozitare, tinand cont ca ar putea fi folosita si in acest scop. Tehnicienii au testat mai mult de 10 tipuri de plastic diferite inainte ca ladita LEGO DUPLO sa fie perfecta.

"Cerinta noastra este ca ladita sa nu se desfaca - chiar daca se deformeaza aproape complet sub o greutate de 50 kg. Marginile ascutite sunt complet interzise iar cutia trebuie sa se intoarca la forma originala", explica Michael Larsen. El se intoarce pentru a prezenta o masinarie de testare cu forma unui picior de copil si aseaza o cutie de plastic sub piciorul metalic. La apasarea unui buton, piciorul preseaza pe cutia verde pana aceasta se deformeaza, insa fara a se rupe. "Acesta este un bun exemplu de produs dezvoltat de noi pentru o siguranta deplina."